Theresa May dezaprobă amânarea Brexitului după 29 martie 2019. Reacţia lui Donald Tusk

Embed:

În timp ce premierul britanic, Theresa May, dezaprobă amânarea Brexitului după 29 martie, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, consideră că extinderea termenului de divorţ ar fi o soluţie rațională. Cei doi oficiali au făcut declaraţiile în cadrul unui summit, desfăşurat în Egipt.

"După cum spuneam, cred că este în putința noastră să ieşim din UE pe 29 martie. Și cred că în acest sens trebuie să ne concentrăm toate energiile. Orice întârziere este o întârziere. Aceasta nu abordează şi nu soluţionează problema. Cred că există, așa cum spuneam, o oportunitate de Brexit cu acord pe 29 martie și asupra acestui lucru vom lucra", a spus premierul englez, Theresa May.

Însă Donald Tusk consideră că opțiunea amânării Brexitului este cea mai plauzibilă.


"Cred că, în situația în care ne aflăm, o extindere a termenului ar fi o soluție rațională, însă prim-ministrul May încă mai crede că este capabilă să evite acest scenariu", a spus Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Theresa May încearcă să negocieze cu liderii europeni o modificare a acordului de ieşire din UE, respins de Parlamentul de la Londra.

Premierul britanic va veni marţi din nou în faţa deputaţilor pentru a face o declaraţie despre evoluţia discuţiilor cu Bruxelles-ul, urmată a doua zi de o dezbatere. Însă în cadrul şedinţei respective nu este prevăzut un nou vot pentru aprobarea înțelegerii, ci doar vor putea fi propuse noi amendamente.

Theresa May încearcă să obţină ''garanţii'' din partea Uniunii Europene în ceea ce priveşte frontiera dintre Irlanda şi Irlanda de Nord

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu