The Times: Rusia reprezintă cel mai mare pericol pentru Europa în anul 2019

Embed:

Rusia reprezintă cel mai mare pericol pentru Europa în anul 2019. O spune publicația The Times, care a făcut o retrospectivă a anului 2018 și a venit cu mai multe previziuni sumbre pentru anul viitor.

Astfel, războiul hibrid lansat de Moscova este considerat de jurnaliștii britanici chiar mai periculos pentru bătrânul continent decât creșterea sentimentelor anti-UE și a protestelor în masă, printre care și cel al vestelor galbene, care a zguduit în ultima lună Franța.

The Times scrie că Rusia deja a demonstrat că este în stare să recurgă nu doar la propagandă și atacuri cibernetice, care au fost folosite cu succes în ultimii ani, ci și la conflict armat, ca în cazul Ucrainei.

 

În context, compania de recrutare Hays a prevăzut că anul viitor cele mai populare joburi în Marea Britanie vor fi cele din sectorul securităţii cibernetice. Londra a fost ținta mai multor atacuri hibride din partea Rusiei în ultimul an, fie că a fost vorba de campanii de dezinformare sau manipulare pe internet sau prin intermediul posturilor de televiziune ruseşti care emit în Marea Britanie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu