"The Artist"a luat şapte premii BAFTA. Vezi cine au fost desemnaţi cei mai buni actori

Embed:

Într-o eră a filmelor 3D şi cu efecte speciale, filmul mut "The Artist" reuşeşte să facă furori. Producţia a devenit marele câştigător al premiilor BAFTA, după ce s-a ales cu şapte distincţii, printre care cel mai bun film, scenariu, regie şi actor în rol principal.

Cea de a 65-a ediţie a premiilor Academiei Britanice de Film a fost dominată de o producţie franceză mută, filmată în alb-negru.

După ce a obţinut cele mai multe nominalizări, "The Artist" a câştigat şi cele mai multe trofee în cadrul Galei desfăşurate la "Royal Opera House". Acesta a primit distincţiile pentru "Cel mai bun film", "Cea mai bună regie", "Scenariu original", "Cea mai bună coloană sonoră", "Cinematografie" şi "Costume".

Protagonistul din această peliculă, Jean Dujardin, a luat premiul pentru "Cel mai bun actor".

De cealaltă parte, Meryl Streep a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru interpretarea lui Margareth Thatcher, în "The Iron Lady". Fiind copleşită de emoţie, artista şi-a pierdut şi pantoful când urca să-şi primească trofeul.

Hugo, aclamatul film al lui Martin Scorsese, care are cele mai multe nominalizări la Oscar, a primit două premii BAFTA, pentru sunet şi producţie.

Premiile "Bafta", sunt oferite, anual, încă din 1947, de British Academy of Film and Television Arts, o organizaţie non-profit ce reuneşte peste 6.500 de profesionişti din industria de film şi televiziune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu