Thailanda anunță că nu va deporta adolescenta saudită BARICADATĂ într-o cameră de hotel din Bangkok

Șeful poliției de imigrație din Thailanda, Surachate Hakparn, a declarat că Rahaf Mohammed al-Qunun, adolescenta saudită refugiată într-o cameră de hotel din Bangkok, nu va fi deportată și i se va permite intrarea temporară în Thailanda, anunță BBC News.

Oficialii thailandezi au renunțat, deocamdată, să o deporteze pe tânăra în vârstă de 18 ani, după ce cazul ei a fost mediatizat în presa internațională. Fata a refuzat îmbarcarea într-un avion spre Kuwait, de unde urma să ajungă apoi înapoi acasă, în Arabia Saudită, și s-a baricadat într-o cameră de hotel de lângă aeroportul din Bangkok, refuzându-le accesul oficialilor pentru imigrați, informează Digi24.

Inițial, autoritățile thailandeze voiau să o deporteze, spunând că nu se pot amesteca într-o chestiune de familie. Au renunțat însă la acest plan după ce presa a relatat pe larg despre cazul lui Rahaf, iar organizațiile internaționale pentru drepturile omului au pledat pentru ca tinerei să îi fie aprobată intrarea în Thailanda.

Surachate Hakparn a declarat, luni, că Thailanda va face tot ce se poate pentru ca tânăra să fie protejată.

"Ea se află acum sub suveranitatea Thailandei. Nimeni și nicio ambasadă nu o poate forța să se întoarcă acasă. Vom continua să stăm de vorbă cu ea și să facem ceea ce ne cere. Din moment ce a scăpat și ne cere ajutorul, nu o putem trimite la moarte", a spus acesta.

Procedurile pentru deportarea care urma să aibă loc luni au fost încetate momentan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu