Testul poligraf, de domeniul trecutului! O nouă tehnologie REVOLUȚIONARĂ a fost dezvoltată

Sistemele de inteligenţă artificială şi-ar putea găsi o nouă utilitate la interpretarea undelor cerebrale emise în timp ce gândim, decodând sensul acestora pentru a forma descrieri în fraze şi propoziţii.

Experimentele desfăşurate de cercetători a Universităţii Carnegie Mellon implică folosirea datelor obţinute cu ajutorul unui scanner cu rezonanţă magnetică (fMRI), procesând simultan nu mai puţin de 240 parametrii reflectând procese cognitive desfăşurate în diverse regiuni ale creierului, scrie Go4it.

Sistemul AI capabil de învăţare poate asocia gândurile observate în timp real cu propoziţii complexe care descriu sensul acestora cu o acurateţe de până la 87%. Sunt acoperite aspecte variate privind interacţiunea socială, locaţii şi persoane, până la activităţi fizice.

Acţionând în sens invers, este posibilă transpunerea unei propoziţii într-o descriere vizuală a gândurilor, aşa cum interacţionează acestea în creierul uman.

Experimentele desfăşurate de cercetători a Universităţii Carnegie Mellon implică folosirea datelor obţinute cu ajutorul unui scanner cu rezonanţă magnetică (fMRI), procesând simultan nu mai puţin de 240 parametrii reflectând procese cognitive desfăşurate în diverse regiuni ale creierului.

Sistemul AI capabil de învăţare poate asocia gândurile observate în timp real cu propoziţii complexe care descriu sensul acestora cu o acurateţe de până la 87%. Sunt acoperite aspecte variate privind interacţiunea socială, locaţii şi persoane, până la activităţi fizice. Acţionând în sens invers, este posibilă transpunerea unei propoziţii într-o descriere vizuală a gândurilor, aşa cum interacţionează acestea în creierul uman.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu