TEST PENTRU GUVERNUL ORBAN. Parlamentul României dezbate moţiunea de cenzură

Embed:

Este o zi decisivă pentru guvernul Orban. Parlamentul României dezbate moţiunea de cenzură depusă de PSD. Social - democraţii susţin că au suficiente voturi, împreună cu UDMR, pentru a da jos executivul. De dimineaţă, şi liderul Partidului Pro România, Victor Ponta a declarat că va vota moţiunea. 

"Nu am votat guvernul PNL - Orban, pentru că n-am încredere că poate să gestioneze țara. Astăzi fiecare parlamentar din România va vota aşa cum crede că este bine. Probabil cei mai mulţi vor vota pentru moţiune. Eu votez pentru moţiune", a declarat Victor Ponta, preşedintele Partidului "Pro România".

De cealaltă parte, premierul român este convins că moţiunea nu va trece. Cu toate acestea, Guvernul s-a întrunit aseară într-o şedinţă - maraton şi a aprobat, pe bandă rulantă, 25 de ordonanţe de urgenţă. Reuniunea miniştrilor a durat nouă ore şi s-a încheiat aproape de miezul nopţii.

Una dintre ordonanţe se referă la constituirea stocurilor de urgenţă în caz de epidemii, precum şi la montarea în cele 16 aeroporturi din ţară a scanerelor termice pentru pasageri. La şedinţa de ieri s-a vorbit şi despre programul "Prima Casă" şi despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Astfel, s-a stabilit că românii pot vota în orice localitate, pe liste suplimentare, iar cei din diaspora să poată vota trei zile, ca la prezidenţiale.

Presa de la Bucureşti scrie că adoptarea moţiunii de cenzură şi deschiderea drumului spre alegeri anticipate ar fi atât pe placul PSD cat şi pe cel al PNL. Şi asta deoarece, potrivit sondajelor, ambele partide au un scor de aproximativ 30-35 la sută. În parlament ar mai intra şi USR, grupare politică de opoziţie, toate celelalte partide fiind cotate cu mai puţin de 5 la sută, cât e pragul electoral.

loading...

Lasă un comentariu