TEST DE REZISTENŢĂ pentru angajații IGSU. 20 de pompieri au trecut printr-o probă de foc

Embed:

O nouă probă de foc pentru salvatorii noştri. 20 de pompieri din Chişinău au fost supuşi unui test de rezistenţă.

Exerciţiile au avut loc în aşa-zisa cameră de fum din cadrul Centrului de Instruire, acolo unde temperatura depăşea 900 de grade. Pompierii au acționat în condiţii similare unui incendiu adevărat.

Mai întâi de toate, pompierii şi salvatorii au fost instruiţi cum ar trebui să intre corect în camera de foc, iar ulterior ei au fost echipaţi corespunzător.

"Este interesant este ceva obişnuit pentru noi. Noi îl trecem din motiv să cunoaştem cum să acţionăm în aşa caz. Temperaturile sunt înalte, simţim cum e fumul."

Acţiunea face parte din activitatea anuală de pregătire a pompierilor şi salvatorilor. Potrivit instructorilor, astfel de teste sunt efectuate periodic, pentru a ridica nivelul profesional şi a testa rezistenţa psihologică a salvatorilor în cazul unui incendiu de proporţii.

"Şedinţele de instruire în camera de temperatură şi fum fac parte din programul de instruire anuală al colaboratorilor al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi el se desfăşoară minim odată în trimestru, adică o dată la trei luni", a spus Mircea Răcilă, căpitan IGSU.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în camera de fum a Centrului Republican de Instruire, anual sunt pregătiţi peste 600 de salvatori şi pompieri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu