Tesla vrea să devină profitabilă. Va concedia angajaţii şi va încerca să recupereze banii de la furnizorii de componente

Tesla și-a stabilit ca obiectiv ca în a doua jumătate a acestui an să devină pentru prima oară profitabilă în scurta sa istorie. Ca parte a acestui plan, constructorul american a anunțat deja că va concedia aproximativ 9% dintre angajați, iar acum încearcă să recupereze o parte din banii pe care i-a oferit furnizorilor de componente pentru Model 3, scrie automarket.ro.

Informația a fost dezvăluită de publicația Wall Street Journal, însă oficialii Tesla nu au dorit să comenteze.

"Constructorul de mașini electrice din Silicon Valley cere furnizorilor să primească o parte din bani înapoi pentru a deveni profitabilă, potrivit unei scrisori care a fost trimisă săptămâna trecută unui furnizor. Tesla a cerut furnizorului returnarea unei sume importante de bani pe baza plăților efectuate începând din 2016", scris publicația menționată.

Totuși, oficialii Tesla au menționat că o astfel de măsură ar fi normală și că este o practică uzuală în industria auto.

În general, producătorii negociază reducerea prețurilor din partea furnizorilor, însă pentru contracte care vor intra ulterior în vigoare, nu pentru plata retroactivă a unor sume deja stabilite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu