Tesla Motors a trecut cu brio de primul crashtest din istoria sa (VIDEO)

Embed:

Tesla Motors a trecut cu brio de primul crashtest din istoria sa. Este vorba despre testele de impact ale NHTSA, pe care Model S le-a promovat cu cinci stele de siguranţă, scrie automarket.ro.

Rezultatul este impresionant deoarece este primul crashtest la care participă un model Tesla, în condiţiile în care compania este una nouă în industria auto

Primul model din SUA care a obţinut cinci stele la toate testele produse de NHTSA după 2012 a fost Chevrolet Camaro. De atunci, modele precum Honda Accord, Kia Optima şi Volvo S60 au reuşit să obţină, la rândul lor, un punctaj foarte bun în cadrul testelor derulate de NHTSA.

Pe lângă testele de la NHTSA, Model S mai trebuie să ajungă şi pe mâinile celor de la IIHS, care folosesc un algoritm şi mai strict de testare, incluzând un test de impact frontal defazat, care le-a pus probleme chiar şi producătorilor de modele premium.

Pe lângă rezultatul bun de la crashtest-ul NHTSA, acţiunile companiei au crescut, iar Tesla a obţinut profit în cel de-al doilea sfert al anului curent, surprinzând chiar şi analiştii din industrie, care preziceau o scădere de 17 cenţi a acţiunilor. În ultimele luni, acestea au crescut constant, reuşind să atingă o valoare de 153.48 dolari per acţiune.

Profitul net al companiei a crescut în al doilea sfert cu 70% faţă de primul sfert al anului, potrivit datelor oficiale furnizate de producătorul american.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu