Tesla Model S a devenit cel mai rapid electromobil de serie din lume (VIDEO)

Embed:

Versiunea cu tracțiune integrală a electromobilului Tesla Model S – P85D cu 700 de cai putere – a devenit cel mai rapid electromobil de serie din lume, care a participat la Drag-Race.

Site-ul StreetCarDrags informează că vehiculul îndrăgit din ce în ce de mai mulți cumpărători a stabilit un nou record mondial pe circuitul american Palm Beach International Raceway, scrie autostrada.md.

Tesla Model S a reușit să parcurgă un sfert de milă – 402 metri – în doar 11,6 secunde, având la final viteza maximă 184,4 km/h. Vechiul Tesla Model S a parcurs aceiași distanță în 12,7 secunde, reușind să-l depășească pe supercarul Dodge Viper SRT10 cu 500 de cai putere.

hero-02

Potrivit datelor oficiale, sprintul de la 0-96 de km/h Tesla Model S P85D îl face în 3,2 secunde, însă StreetCarDrags menționează că sistemul de cronometrare oferit de VBox a înregistrat un timp și mai bun, egal cu 3,1 secunde.

Electromobilul Model S s-a duelat cu muscle-car-ul Dodge Challenger Hellcat, care beneficiază de un motor V8 de 6.2 litri care produce 707 cai putere și poate ajunge la prima sută de km/h în aproximativ 4,0 secunde.

Din cauza unei greșeli pe care a făcut-o pilotul de la volanul lui Dodge, Hellcat-ul a parcurs un sfert de milă în 17,4 secunde, având la final viteza maximă egală cu 133,15 km/h.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu