Tesla a triplat producţia lui Model 3 în perioada aprilie-iunie

Tesla a anunțat încă din noaptea de duminică spre luni că a reușit să-și îndeplinească obiectivul de a produce minim 5.000 de unități Model 3 pe săptămână, iar compania americană a publicat acum un raport complet care scoate în evidență câteva elemente interesante.

Astfel, Tesla a produs 28.578 de unități Model 3 în perioada aprilie-iunie, de aproape 3 ori mai multe decât în primele 3 luni ale anului, iar valoarea este mai mare decât producția cumulată a lui Model S și Model X (24.761 unități), scrie automarket.ro.

În plus, în cursul celui de-al doilea trimestru, Tesla a dublat producția săptămânală a lui Model 3. Creșterea producției se datorează în primul rând dezvoltării unei noi linii de producție într-un cort improvizat, care a asigurat 20% din producția de săptămâna trecută a lui Model 3.

"Producția săptămânala a lui Model 3 s-a dublat pe parcursul trimestrului și am făcut asta fără să compromitem calitatea", menționează Tesla într-un comunicat de presă.

Pe baza acestor rezultate, Tesla și-a stabilit un nou obiectiv: 6.000 de unități Model 3 pe săptămână până la finalul lunii august.

În privința livrărilor, doar 18.440 de unități Model 3 au ajuns la clienți în al doilea trimestru al anului, în timp ce alte 11.166 de unități Model 3 sunt în tranzit. Tesla explică numărul mare de unități aflate în tranzit prin faptul că producția a crescut semnificativ în ultimele zile ale trimestrului.

În plus, Tesla susține că numărul rezervărilor active pentru Model 3 a rămas constant la 420.000 de unități și anticipează o creștere pe măsură ce compania va începe să ofere teste pentru cei interesați. "Numărul net de rezervări rămase pentru Model 3 la finalul trimestrului 2 este constant la aproximativ 420.000 de unități. Când vom începe să oferim clienților oportunitatea de a vedea și testa mașina ne așteptam că ritmul cererilor să crească mai repede decât producția", menționează Tesla.

În ritmul actual, Tesla va avea nevoie de încă doi ani pentru a onora toate cele 420.000 de rezervări pentru Model 3.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu