Teroriștii Statului Islamic fac recrutări pe TikTok. Stele și inimioare peste cadavre și luptători înarmați

Teroriștii Statului Islamic (ISIS) desfășoară o campanie agresivă de recrutare pe aplicația TikTok, folosită în special de tineri, informează Business Insider. ISIS postează video-uri cu luptători înarmați, cadavre și cântece ale Statului Islamic. Reprezentanții TikTok au șters până acum peste 20 de conturi create de ISIS și spun că propaganda teroristă nu are ce căuta pe această aplicație.

Clipurile ISIS postate pe TikTok arată luptători înarmați și cadavre, pe fondul sonor al unor cântece care glorifică Statul Islamic. Unele video-uri sunt destinate în special fetelor, folosind termeni precum ”iubitoare de jihad”, prezentați de femei care spun că ”mândre de a fi jihadiste”. Clipurile ISIS folosesc filtrele TikTok, cu stele și inimioare, astfel încât să fie văzute până la capăt.

Oficialii aplicației care se bucură de un succes semnificativ în rândul tinerilor spun că au șters până acum mai bine de 20 de conturi create de ISIS și vor continua să facă acest lucru.

”Este o industrie mondială, complicată de actori răi care încearcă mereu să treacă de măsurile de protecție, dar avem o întreagă echipă dedicată înlăturării comportamentelor nepotrivite de pe TikTok”, a declarat un reprezentant al rețelei.

Aplicația TikTok permite crearea de clipuri de maxim 15 secunde, în care poți să inserezi orice melodii și imagini, cu folosirea filtrelor puse la dispoziție. TikTok are deja peste 500 de milioane de membri în toată lumea, majoritatea în China și este adresată în special tinerilor, scrie libertatea.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu