TERORIŞTII PROFITĂ DE SITUAŢIE. 100 de adepţi ai ISIS au fugit dintr-o tabără din Siria

Embed:

De pe urma operaţiunii "Izvorul Păcii", lansată de Turcia în nord-estul Siriei profită teroriştii ISIS. Circa o sută de rude ale adepţilor grupării au evadat dintr-o tabără care era păzită de kurzi. Liderul kurd a precizat că după declanşarea atacurilor Turciei, lupta împotriva organizaţiei Stat Islamic nu mai este o prioritate şi le scapă de sub control.

"Invazia turcă nu doar că reînvie gruparea ISIS, dar şi alte structuri teroriste. Acum suntem puşi în situaţia să luptăm pe două fronturi. Pe de o parte contra turcilor, pe de alta, contra teroriştilor din Statul Islamic", a spus Reydour Khalil, lider al kuzilor.

Între timp, spitalele din zona de conflict se umplu cu răniţi în urma incursiunii militare turce.

"Numărul persoanelor rănite este uriaş. Printre aceştia sunt copii, femei, vârstnici. Există şi alţi răniţi în Ras al-Ayn, care nu au ajuns încă la spital", a spus Mohamed Said, directorul unui spital din Siria.

Situaţia tensionată alarmează comunitatea internaţională. Secretarul general al NATO a transmis Turciei să dea dovadă de reţinere pentru a evita pierderile umane şi pentru a nu zădărnici eforturile de distrugere completă a Statului Islamic. Totodată, în timpul unei slujbe la Vatican, Papa Francisc s-a rugat pentru civilii din nord-estul Siriei, care sunt nevoiţi acum să-şi părăsească locuinţele pentru a scăpa cu viaţă.

"Mă adresez tuturor celor implicaţi în acest conflict şi comunităţii internaţionale. Vă rog să vă angajaţi într-un dialog sincer, onest şi transparent pentru a identifica o soluţie eficientă pentru pace", a spus Papa Francisc.

Operaţiunea militară a Turciei în Siria s-a declanşat miercurea trecută, după retragerea trupelor americane din zonă. Potrivit preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, atacurile au menirea de a crea o zonă de securitate de-a lungul graniţei turco-siriene, unde sunt stabiliţi kurzii, consideraţi terorişti de către regimul de la Ankara.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu