TEROARE la Londra! 7 morţi şi 48 de răniţi în urma a două atacuri. Trei atacatori ucişi

Embed:

(UPDATE 15:36) Poliţiştii britanici au arestat, duminică, 12 persoane care ar avea legătură cu atacul de sâmbătă noaptea din Londra, în care şapte persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, a anunţat Poliţia metropolitană londoneză, potrivit Reuters.

"Ofiţerii de la comandamentul de combatere a terorismului din Met au arestat în această dimineaţă, duminică, 4 iunie, 12 persoane în Barking, estul Londrei, în legătură cu incidentele din noaptea de la London Bridge şi zona Borough Market", arată declaraţia.

Inițial, o dubă a intrat în trecători pe Podul Londrei, apoi, trei oameni au coborât din maşină şi au alergat spre zona Borough Market, unde i-au atacat pe clienţi cu cuţite.

Trei atacatori au fost împuşcaţi de poliţişti.

(UPDATE 15:12) O operaţiune a poliţiei britanice era în curs de desfășurare duminică, în estul Londrei, scrie News.ro, care citează presa britanică.

Scotland Yard a refuzat să comenteze aceste informaţii de presă despre raid sau să spună dacă operaţiunea are legătură cu atacul de la London Bridge, scrie AP, potrivit Digi24.

Autorităţile au anunţat că poliţişti i-au ucis pe toţi cei trei atacatori sâmbătă seara, după ce aceştia au ucis şapte persoane, dar că ancheta continuă.

Potrivit Reuters, ambulanţe erau parcate lângă clădirea izolată din Barking, potrivit unor imagini aeriene difuzate de Sky News. Postul britanic de televiziune susține că operațiunea poliției vizează apartamentul unuia dintre atacatorii care au fost uciși. Cinci persoane - patru bărbați și o femeie - ar fi fost reținute în timpul raidului.

(UPDATE 11:45) Poliţia engleză anunţă al şaptelea deces în urma dublului atac de sâmbătă noaptea de la Londra, informează bbc.co.uk. 

(UPDATE 11:09) Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a transmis pe Twitter un mesaj poporului englez după atacurile de noaptea trecută din Londra.

 

(UPDATE 10:30) Doi cetăţeni francezi se numără printre răniții de la Londra. Unul dintre ei este în stare gravă.

(UPDATE 10:16) Primarul Londrei, Sadiq Khan, spune că peste 40 de persoane sunt rănite, unele fiind în stare gravă. Nivelul alertei teroriste rămâne la "sever" (4 dintr-o scară cu cinci trepte), nu va fi ridicat deocamdată la nivelul maximum. 

(09:59) Panica și teroarea a pus, din nou, stăpânire pe Marea Britanie. Noaptea trecută, Londra a fost din  nou ținta unui atac terorist în urma căruia cel puțin șase oameni au murit, iar peste 30 au fost răniți. Inițial, o dubă a intrat în trecători pe Podul Londrei, apoi, trei oameni au coborât din maşină şi au alergat spre zona Borough Market, unde i-au atacat pe clienţi cu cuţite. Trei atacatori au fost împuşcaţi de poliţişti. 

Atacul de pe Podul Londrei s-a produs la ora 00:08, ora Moldovei. Atunci, o dubă albă a intrat într-un grup de 20 de oameni.

Ulterior, mai mulți indivizi au ieșit din camionetă și au înjunghiat câțiva trecători. În momentul atacului, duba se deplasa cu o viteză de aproximativ 80 de kilometri pe oră, iar la volan se afla un bărbat.

Apoi, atacatorii din dubă s-au îndreptat spre zona Borough Market, care se află la o distanţă de cinci minute. Acolo, ei au intrat într-un restaurant, unde au început din nou să tragă şi să-i atace pe oameni cu cuţite.

Calvarul a durat doar opt minute, timp în care poliţiştii au reuşit să-i împuşte pe atacatori. Ei purtau şi veste care păreau a fi cu explozibil, dar, până la urmă, aceasta s-au dovedit a fi false. Deocamdată, atacul nu a fost revendicat şi poliţia nu a dat detalii despre originea atacatorilor.

"Este vorba de un singur atac care a început pe Podul Londrei şi s-a încheiat în Borough Market. Credem că au fost implicaţi doar trei atacatori, dar nu suntem sută la sută siguri de acest lucru", a spus comisarul adjunct al Poliţiei de la Londra, Mark Rowley.

Panică a fost în toată zona. Poliţiştii au anunţat oamenii printr-un mesaj pe Twitter să nu iasă din case. Agenţi se securitate au intrat şi în celelalte localuri şi le-au spus oamenilor să stea la pământ.

Pe străzi sunt mobilizați sute de polițiști înarmați, iar regiunile sunt survolate de elicoptere.

Premierul britanic, Theresa May, a convocat pentru astăzi o reuniune de urgență a comitetului COBRA, însărcinat cu asigurarea securității pe teritoriul Marii Britanii.

În urma ședinței ar putea fi ridicat nivelul de alertă în țară.

Evenimentele de noaptea trecută au loc la doar două săptămâni după un atentat comis în timpul unui concert susținut de Ariana Grande în Manchester.

Atunci, 22 de oameni au murit, iar peste 100 au fost răniți.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu