TEROARE ÎN NIGERIA! Peste o sută de adolescente, dispărute. Elevele au fost răpite dintr-o şcoală de către membrii grupării Boko Haram

Embed:

Peste o sută de adolescente sunt în continuare date dispărute după ce au fost răpite, zilele trecute, dintr-o şcoală din Nigeria de către membrii grupării Boko Haram. Părinţii au prezentat autorităţilor lista cu numele lor, întrucât guvernul a negat iniţial informaţiile.

"Insurgenţii au intrat în şcoală şi au început să tragă din arme pentru a ne speria. Eu şi vreo 60 dintre colegele mele am sărit gardul, altele au ieşit pe poartă. O parte dintre fete, însă, au fost prinse de extremişti", a spus Fatima Bako, elevă.

Autorităţile au declanşat o operaţiune de căutare şi le-au promis părinţilor că le va găsi. Nu este prima oară când gruparea respectivă răpeşte eleve şi le ţine în captivitate. Acum patru ani, peste 240 de adolescente au fost luate cu forţa dintr-o şcoală din Nigeria. Unele au reuşit să scape, altele au fost eliberate în urma negocierilor, iar peste 100 au rămas captive. O parte dintre ele s-au căsătorit cu extremiştii.

Gruparea extremistă Boko Haram este responsabilă pentru organizarea a zeci de atentate teroriste şi pentru răpirea a mii de oameni în Nigeria.

Pe aceeaşi temă