Teroare în China: Numărul morților a crescut la opt după ce un autobuz a fost deturnat

Opt persoane au fost ucise, iar alte 22 rănite de Crăciun, după ce un autobuz deturnat de un bărbat a lovit pietoni în provincia Fujian, în estul Chinei, relatează AFP: Un bilanţ anterior anunţa cinci morţi şi 22 de răniţi.

Suspectul, care a fost reţinut având asupra sa un cuţit, a fost plasat în arest preventiv şi era interogat de poliţie, potrivit postului public CGTN, scrie News.ro.

Faptele au avut loc marţi la ora locală 15.20 (9.20, ora României) în oraşul Longyan, în provincia Fujian, potrivit ziarului local Minxi Ribao. Un poliţist se află între morţi.

Potrivit site-ului Duowei, o publicaţie chineză cu sediul în Statele Unite, suspectul ar fi agresat o pasageră înainte de a prelua controlul asupra vehiculului, care a intrat apoi în pietoni.

Potrivit agenţiei oficiale China Nouă, poliţia a anunţat că suspectul, în vârstă de 48 de ani, s-a certat anterior cu un oficial local, care a venit să-l vadă la domiciliu şi cu care are un conflict vechi, scrie Digi24.ro.

Una dintre cele 22 de persoane rănite, care au fost transportate la spitale locale, prezintă ”răni grave”, potrivit Chinei Noi.

Contactată de AFP, poliţia locală a refuzat să comenteze.

Într-o înregistrare video postată de Duowei apare un autobuz gol, oprit în mijlocul drumului, cu partea din faţă tamponată. Mai mulţi răniţi sunt întinşi pe jos, în apropierea vehicului, în timp ce poliţişti imobilizează un bărbat sub privirile unor curioşi.

O anchetă a fost deschisă, iar poliţia a încercuit cartierul în timp salvatori acţionau.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu