TERMENUL EXPIRĂ. Parlamentul are trei ore pentru a forma Guvernul

Data limită de formare a Guvernului expiră la miezul nopţii, ceea ce înseamnă că, de mâine, Parlamentul poate fi dizolvat. O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi Curtea Constituţională, în urma unei sesizări a preşedintelui Igor Dodon. Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă şi nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Magistraţii au respins sesizarea şefului statului, calificând-o drept inadmisibilă. Şi asta pentru că este scris negru pe alb în Constituţie că termenul de trei luni sau cele 90 de zile în care Parlamentul nou ales trebuie să formeze Guvernul curg din data confirmării rezultatelor alegerilor parlamentare şi validării mandatelor de deputat, adică din 9 martie.

Președintele ţării Igor Dodon s-a adresat la Curtea Constituțională pentru a afla când poate să dizolve legislativul. Mai exact, din data de 9 iunie, când expiră trei luni de la confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare şi validarea mandatelor noilor deputaţi sau din 21 iunie când se împlinesc trei luni de la şedinţa de constituire a noului legislativ. Alegerile parlamentare au avut loc în 24 februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu