Termen limită pentru Siria. "Tancurile şi armele trebuie reduse la tăcere"

Embed:

Tancurile din Siria trebuie reduse la tăcere. Este apelul făcut de trimisul special al ONU la Damasc. Koffi Annan a mai precizat că data limită pentru încetarea focului este 12 aprilie, ora şase dimineaţa. Atunci regimul lui Bashr al-Assad trebuie să oprească orice violenţă.


"Trebuie să reducem la tăcere tancurile, elicopterele, armele şi mortierele şi să stopăm orice altă formă de violenţă", a declarat Koffi Annan.

Trimisul ONU şi al Ligii Arabe în Siria a cerut regimului Bashar al-Assad să înceteze reprimarea violentă a protestelor şi să se conformeze planului de pace, care prevede încetarea focului, stabilirea unui dialog politic între guvern şi opoziţie, precum şi accesul deplin pentru asisenţa umanitară.

Autorităţile de la Damasc au reacţionat imediat, declarând că sunt de acord să retragă toate trupele din zonele populate, înainte să expire termenul limită.

Siria se confruntă cu acte de violenţă încă din martie 2011, când Guvernul de la Damasc a iniţiat o campanie sângeroasă împotriva protestatarilor paşnici. Potrivit ONU, cel puţin 9.000 de oameni au fost ucişi în timpul revoltelor din Siria.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu