TERIFIANT! Jihadişti au executat două persoane într-o piaţă publică din Egipt

Mai mulți jihadiști, despre care se presupune că fac parte din gruparea Statul Islamic, au decapitat luni seară un bărbat și l-au executat cu focuri de armă pe fiul său într-o piață publică a orașului egiptean Al-Arish, situat în peninsula Sinai, transmite Agerpres.

O sursă locală de securitate a confirmat execuția celor doi, adăugând că jihadiștii i-au acuzat că ar fi spioni ai autorităților egiptene.

Însă Ministerul egiptean de Interne s-a limitat să anunțe printr-un comunicat uciderea a doi cetățeni în peninsula Sinai, dar nu a oferit alte detalii, afirmând în plus doar că deocamdată nu se cunosc nici autorii și nici mobilul sau circumstanțele asasinatelor.

În peninsula Sinai sunt active mai multe grupări teroriste, inclusiv ramura egipteană a mișcării jihadiste Statul Islamic, Wilayat Sina. Aceasta din urmă este cea care a revendicat atacul terorist din luna octombrie 2015 asupra unui avion civil rus, care a explodat la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Sharm el-Sheikh, atac soldat cu 224 de morți.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu