Terapie cu ajutorul cailor. Zeci de copii cu dizabilități din Moldova vor beneficia de hipoterapie

Embed:

Zece copii cu nevoi speciale vor beneficia de terapie cu ajutorul cailor. Proiectul este implementat în Capitală şi este finanţat de un grup de moldoveni stabiliţi cu traiul în Statele Unite ale Americii.

Lecţiile se vor desfăşura săptămânal, timp de trei luni. La cursuri s-au înscris deja primii doi beneficiari. 

Vlad Cauş are cinci ani, iar de la cinci luni şi jumătate acesta a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă. De atunci, viaţa părinţilor s-a transformat într-o luptă zilnică. Mama micuţului speră că această terapie va avea un impact pozitiv.

"Zi de zi muncim, facem chinetoterapie. Din cele auzite şi mult am citit, am înţeles că sunt rezultate foarte bune în urma hipismului. Speranţele sunt foarte", a spus Angela Cauș.

Pentru prima dată a urcat pe cal şi Marina Mascaliuc. Fetiţa de 11 ani spune că la început a avut mari emoţii.

"Când am urcat pentru prima dată pe cal mi-a fost teamă, iar apoi mi-a trecut. Este foarte interesant, vesel şi frumos", a spus Marina Mascaliuc.

"Sperăm să obţinem rezultate în urma acestei terapii. Ne-au spus că este posibil ca starea fetei să se îmbunătăţească", a spus mama fetiței, Olesea Mascaliuc.

Specialiştii dau asigurări că hipoterapia are un impact pozitiv asupra copiilor.

"Creşte capacitatea copiilor de a-şi menţine echilibrul, iar acest lucru influenţează şi abilităţile de comunicare. Cunoaştem că echilibrul joacă un rol important în dezvoltarea copilului. Dacă îşi poate controla corpul, va putea vorbi mai clar", a menționat chinetoterapeutul Maria Grucova.

Banii pentru implementarea proiectului au fost colectaţi în urma unui concert de caritate, organizat de moldovenii din Statele Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu