Teodor Meleşcanu a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe din România

Embed:

Încă un ministru de Externe a demisionat în România. Teodor Meleşcanu a anunţat că şi-a depus mandatul, în urma organizării defectuoase a votului din Diaspora la alegerile prezidenţiale de duminică.

''Regret aceste disfuncţionalităţi care au avut loc la turul doi din străinătate şi îmi cer public scuze pentru toţi cei care au stat la coadă şi unii nu au putut să realizeze acest lucru. Consider că responsabilitatea nu aparţine cetăţenilor, ci rigidităţii cadrului juridic'', a declarat Teodor Meleşcanu.

Meleşcanu a mai declarat că a avut doar cinci zile la dispoziţie pentru a remedia deficienţele de la primul tur al scrutinului prin suplimentarea numărului de ştampile şi cabine de vot în fiecare secţie, posibilitatea descărcării online a formularului necesar votului şi suplimentarea personalului diplomatic.

Anterior, din acelaşi motiv, şi Titus Corlăţean şi-a depus mandatul. Potrivit România TV, interimatul la Externe va fi exercitat de premierul român, Victor Ponta.

Publika.md aminteşte că şi la turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost foarte mulţi români care nu au reuşit să voteze, după ce au stat mai multe ore la coadă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu