Tentative de trecere a frontierei moldo-ucrainene cu acte false, preîntâmpinate la vama Palanca

Două tentative de trecere a frontierei moldo-ucrainene cu acte false au fost preîntâmpinate de angajații Poliției de Frontieră de la vama "Palanca".

În primul caz este cercetat un locuitor de 31 de ani al satului Iargara, r-nul Leova, care s-a prezentat pe direcția ieșire din țară la volanul unui VAZ 2124, înmatriculat în Federația Rusă.

La controlul documentelor de călătorie și cele pe vehiculul condus, tânărul a înmânat și permisul de conducere, eliberat de autoritățile competente române. Permisul vizibil prezenta semne de falsificare, pentru care polițistul de frontieră a încercat să dicute cu conducătorul auto.

Deoarece bărbatul nu a dorit să coopereze, dar și să ofere careva declarații în acest sens, personal și bunurile deținute au fost supuse controlului de nivel II, ce presupune verificări adiționale.

În rezultat, polițiștii de frontieră au depistat în portmoneu o carte de identitate românească care era falsă.

Iar un locuitor al Capitalei riscă dosar penal pentru punerea în uz a unui permis de conducere rusesc fals. Tânărul de 28 de ani s-a apropiat în PTF Palanca, pe sensul de intrare în Republica Moldova, conducând un Volkswagen Golf cu numere de înmatriculare lituaniene.

Moldoveanul a declarat că permisul a fost perfectat de o persoană necunoscută, contra cost, în Federația Rusă.

În ambele cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar conducătorilor auto li s-a permis trecerea frontierei de stat doar în calitate de pasageri.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu