Tentative de omor la comandă în Chișinău și Cantemir. MOMENTUL atacului a fost filmat (VIDEO)

Embed:

Doi fraţi de 39 şi 40 de ani din Chişinău riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii. Ei sunt bănuiţi de două tentative de omor. Aceştia ar fi încercat să omoare la comandă două persoane, un om de afaceri din satul Stoianovca, raionul Cantemir, şi un alt bărbat din sectorul Botanica al Capitalei.

Tentativele ar fi avut loc anul trecut, iar victimele au reuşit să scape cu viaţă. Procurorii PCCOCS au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă mai multe detalii despre aceste două cazuri.

"Este vorba de doi fraţi. Infractorii planificau cu o lună de zile sau ceva mai mult timp înainte, foloseau doar cartele şi telefoane de unică folosinţă, însă la momentul comiterii infracţiunii se foloseau de staţii radio. Filau, în ambele cazuri victimele au fost filate, calculând locul şi timpul potrivit pentru a executa comanda", a menţionat Igor Zglavuţa, șeful Direcției Combaterea Crimelor Grave a INI.

Oamenii legii susţin că asasinii erau foarte bine pregătiţi, unul dintre ei este fost militar. În cazul de la Botanica, asasinii au tras cu un Kalaşnicov în victima care se afla la volanul maşinii.

"Asupra automobilului au fost efectuate 21 de împuşcături dintre care 11 au ajuns în automobil, iar doar un glonte a ajuns în ţintă. A fost o crimă foarte bine pregătită din timp, deoarece ca să sustragă atenţia la locatari au pornit foc de artificii, după care criminalii s-au retras", a precizat Igor Zglavuţa. 

Omul de afaceri împuşcat a fost operat şi a scăpat cu viaţă. Oamenii legii dispun de probe video care ar dovedi vinovăţia celor doi. Poliţiştii încearcă să afle acum cine este organizatorul şi comanditarul tentativei de asasinat.

În cel de-al doilea caz, de la Cantemir, cei doi fraţi au încercat să atragă victima în stradă şi, pentru că nu au reuşit, au pătruns în curtea acesteia. Au tras 11 focuri de armă, iar 7 gloanţe şi-au atins ţinta. Din fericire, medicii au reuşit să-l salveze pe bărbatul împuşcat. În acest caz au fost identificați atât cel care a comandat crima - un partener de afaceri al victimei - cât şi organizatorul și intermediarul tentativei de asasinat.

Potrivit procurorului-şef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Dorin Compan, cei doi suspecţi ar fi primit pentru cele două crime câte 30 de mii de dolari. Oamenii legii verifică dacă suspecţii au mai săvârșit astfel de fapte şi în afara ţării. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi acum două săptămâni, după ce au fost monitorizaţi mai bine de un an.

Cei doi au fost arestaţi preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la minimum 15 ani de închisoare până la detenție pe viață.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu