Tentativă de traversare clandestină a frontierei moldo-române. Motivul pentru care patru cetăţeni afgani au recurs la acest gest (VIDEO)

Embed:

Planurile a patru cetăţeni afgani, zădărnicite de către oamenii legii. Polițiștii de frontieră în comun cu angajații Centrului Antiterorist al SIS și în cooperare cu Procuratura municipiului Chișinău oficiul principal au neutralizat planurile a patru cetățeni ai Afganistanului, printre care doi minori. Aceştia intenționau să ajungă ilegal în una din țările Uniunii Europene.

Conform unei informații operative privind intențiile unor familii de cetățeni străini, de a traversa clandestin frontiera moldo - română, împreună cu copii minori, reprezentanții Centrului Antiterorist al SIS au întreprins acțiuni de cercetare pe acest caz.

În urma investigaţiilor demarate de către oamenii legii, s-a aflat data când prima familie formată din doi maturi și doi minori (17 și respectiv doi ani) urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, s-a stabilit că unii cetățeni străini după ce ajung ilegal pe teritoriul național solicită ulterior azil politic.

Astfel, conform atribuțiilor de serviciu a instituțiilor responsabile s-a decis de a preveni comiterea infracțiunii, cât și a exclude orice risc în adresa copiilor minori legat de eventuala tentativă de transportare ilegală peste râul Prut.

Ca rezultat, membrii familiei de origine afgană a fost stopaţi în zona de frontieră și anume în proximitatea satului Costuleni, raionul Ungheni.

Audiați, cetățenii au comunicat că orașul de origine al acestora este cu o prezență mare a elementelor teroriste, iar unele rude s-au confruntat deja cu astfel de riscuri. Pentru a ajunge în România aceștia trebuiau să achite fiecare câte două mii de euro, însă țara de destinație era Germania. De asemenea, s-a constatat că inclusiv minorul de 17 ani, anterior a mai încercat să traverseze ilegal hotarul moldo-român.

loading...

Lasă un comentariu