Tentativă de suicid: O adolescentă, la un pas să se arunce de la etajul şapte al unui bloc din Capitală (VIDEO)

Embed:

O fată de doar 14 ani a încercat să se arunce în gol de la etajul şapte al unui bloc din Capitală. La faţa locului au ajuns medicii, poliţia, dar şi o echipă de salvatori pentru a încerca să o convingă pe minoră să nu sară. Copila a stat pe geam mai bine de patru ore, iar într-un final a fost salvată. 

Primii care au observat că adolescenta vrea să îşi pună capăt zilelor au fost vecinii:

"Ea aşa tare ţipa că eu nu puteam sta, închideam geamurile, le deschideam, făcea aşa o ţipăiala că mă întrebam ce a păţit".

Printre trecători erau şi câţiva adolescenţi care o cunosc pe minoră şi nu-şi pot explica de a recurs la acest gest:

"Este o persoană liniştită, educată, permanent se plimbă pe lângă şcoala cu un câine".

Salvatorii ajunşi la faţa locului au pregătit şi o saltea pentru a-i amortiza căderea în caz că minora se va arunca în gol. Totodată, aceştia au încercat să-i transmită fetei o sticlă de apă.

La un moment dat, unul dintre salvatori a vrut să coboare la fată, ca să discute cu ea, dar fără succes. 

După mai multe discuţii cu psihologul fata a fost convinsă şi a intrat în apartament. Contactat telefonic de redacţia Publika TV, ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Adrian Jovmir, nu a putut să ofere mai multe detalii decât că într-un final fata a fost convinsă să nu sară.

De la începutul acestui an, au fost înregistrate peste 20 de cazuri de tentative de suicid. Cei mai predispuşi la sinucidere sunt adolescenţii cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu