Tentativă de reintroducere ILEGALĂ în țară a unor bunuri. Ce încerca să aducă de peste hotare un moldovean

Un cetățean al Republicii Moldova a încercat să reintroducă în țară două cutii cu proteze dentare și mai multe perechi de încălțăminte, după ce i-a fost interzisă trecerea de către poliţişti.

În dimineața zilei de 6 aprilie curent, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un mijloc de transport de model Toyota, cu numere de înmatriculare moldovenești.

Autoturismul era condus de un cetățean al Republicii Moldova de 30 de ani, locuitor al oraşul Chișinău.

După controlul documentelor de călătorie, mijlocul de transport a fost supus verificărilor de către poliţist, care a dispus returnarea acestuia prin faptul că deținea o cantitate de bunuri trecută peste limita permisă.

La întoarcerea spre teritoriul Ucrainei, pe traseul dintre punctele de trecere Tudora-Starokazacie, moldoveanul a ajuns la o înțelegere cu un șofer de camion, cetățean ucrainean, ca cel din urmă să-i treacă partea de bunuri neadmisă la controlul de frontieră.

Acțiunile persoanelor au fost monitorizate și în baza prelucrării informațiilor obținute, ofițerii de investigații ai Direcției regionale EST au solicitat verificarea amănunțită a tirului, înmatriculat în Ucraina.

În rezultat, au fost depistate două cutii cu proteze dentare, a câte un kg fiecare, și câteva perechi de încălțăminte, lucrurile care au fost returnate anterior.

În prezent, cercetările sunt continuate de către Serviciul Vamal, în vederea elucidării circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu