TENTATIVĂ DE OMOR, DESCOPERITĂ! Două atentate asuprea unui om de afaceri din Rusia

Embed:

Una din cele mai mediatizate tentative de omor din Chişinău, a fost descoperită de anchetatori. Inspectoratul Național de Investigații în comun cu procurorii de la crima organizată au finalizat ancheta şi au remis-o instanței de judecată

În iunie 2015 în parcarea subterană a unui bloc de locuit din centrul Capitalei a fost comis un atac asupra unui om de afaceri din Rusia.

Asasinul a tras trei focuri de armă asupra bărbatului şi a fugit de la locul crimei. Victima a fost salvată. În toamna aceluiaşi an, asupra lui a mai fost comisă o tentatită de omor. În maşina omului de afaceri a fost plasat un dispozitiv exploziv. Automobilul a sărit în aer din mers. Şi de data aceasta, omul de afaceri a supraviețuit ca prin minune. Între timp, anchetatorii au dat de urma bănuiţilor.

Potrivit anchetei, atacatorul s-a dovedit a fi un cetăţean ucrainean de 33 de ani. Evghenii Gostiev a fost dat în căutare împreună cu un alt complice de-al său. El este bănuit şi de alte infracţiuni comise pe teritoriul Moldovei şi al Ucrainei. S-a constatat că omul de afaceri şi Grigore Caramalac se cunosc. Anchetatorii nu au precizat dacă între cei doi au existat careva conflicte.

Dacă vinovăţia suspecților va fi dovedită, aceștia riscă până la 20 de ani de închisoare. Iar dacă se va confirma că Grigore Caramalac, alias „Bulgaru” a fost implicat și în această crimă, el va fi anunţat în căutare internațională. 

Amintim că presa a scris despre prietenia dintre Caramalac şi Renato Usatîi. Ultimul este acuzat de punerea la cale a tentativei de omor a bancherului German Gorbunţov.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu