Tentativă de omor asupra unui businessman ucrainean, la Kiev. Un mort şi doi răniţi

O explozie puternică, produsă miercuri seara, la Kiev, a luat viaţa unui băbat şi a rănit alţi doi. Potrivit agenţiei UNIAN, un motociclist a lăsat un explozibil pe acoperişul unui automobil de model Mercedes, după care s-a făcut nevăzut.

Câteva secunde mai târziu, a urmat o deflagraţie. Un bărbat în vârstă de 43 de ani a murit pe loc, iar şoferul şi un alt pasager care se aflaul în maşină au fost transportaţi la spital în stare gravă. 

Potrivit martorilor oculari, bărbatul decedat a fost pur şi simplu decapitat.

Ulterior a fost stabilit că victima era bodyguardul businessmanului igor Salo, proprietarul unei companii farmaceutice, care a şi fost ţinta atentatului. Antreprenorul şi un pasager care se afla în maşină au scăpat cu viaţă. 

Oamenii legii sunt în căutarea unui bărbat îmbtrăcat în negru, care conducea o motocicletă sportivă neagră de model BMW.

Poliştii ucraineni au mai multe versiuni, iar cea de bază este tentativa de omor a omului de afaceri, motivul fiind activitatea antreprenorială a acestuia. 

Presa ucraineană scrie că Igor Salo este un antreprenor cu o "reputaţie dubioasă". Acesta ar fi efectuat mai multe atacuri raider asupra a zeci de întreprinderi, inclusiv a fabricii de producere a insulinei, fabricii de vitamine, a unui holding agrar. De asemenea Igor Salo este bănuit şi în gestionarea omorurilor la comandă. 

 

Lasă un comentariu