Tentativă de furt în compania Apple. Un fost inginer a încercat să fure tehnologia companiei pentru mașini autonome

FBI a arestat un fost inginer Apple care a încercat să fure tehnologia companiei pentru maşini autonome. Agenţii FBI au pus mâna pe el chiar în momentul în care încerca să părăsească Statele Unite. Acesta intenţiona să ajungă la noul său loc de muncă, în cadrul XMotors, cu multe documente despre proiectul secret al Apple: maşini autonome.

Xiaolang Zhang s-a angajat la Apple în 2015 pentru a lucra exclusiv la dezvoltarea de maşini autonome în cadrul companiei. Deşi nu este tocmai clar în ce stadiu se află acest proiect, informaţiile disponibile în acest moment sugerează că Apple are mai multe maşini autonome în teste, pe străzi, decât Wyamo sau Uber, companii cu renume în industrie şi cu mai multă experienţă.

Zhang, cetăţean al Chinei, şi-a luat concediu post-natal în primăvara acestui an, când în realitate, primise o ofertă de angajare din partea unui start-up chinezesc care doreşte să dezvolte maşini electrice autonome. Aceste informaţii contradictorii au fost de ajuns pentru a porni o investigaţie internă care au dezvăluit faptul că, în lunile martie şi aprilie, când deja ar fi trebuit să fie în concediu, acesta a intrat în sediul Apple şi a descărcat de pe computerul său de serviciu pe laptop-ul soţiei sale informaţii secrete referitoare la tehnologia de condus autonom, la dezvoltarea căreia lucrase şi el.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu