TENTATIVĂ DE ASASINAT. Favoritul la alegerile din Brazilia a fost înjunghiat

Embed:

Tentativă de asasinat la un miting electoral din Brazilia. Jair Bolsonaro, candidatul favorit în cursa pentru alegerile prezidenţiale de luna viitoare a fost înjunghiat. Politicianul de extremă dreapta a fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost operat timp de două ore.

Incidentul a avut loc în timp ce candidatul se afla în mijlocul mulţimii. Iniţial s-a crezut că este o rană superficială, dar medicii au anunţat că politicianul a pierdut mult sânge şi că viaţa sa a fost pusă în pericol.

"Poate fi transferat, dar nu ştiu exact când. Deocamdată va rămâne aici, la Terapie Intensivă, ca să fie stabilizat şi să stea cu familia", a declarat Luiz Henrique, chirurg.

Cel care l-a înjunghiat a fost imobilizat şi bătut crunt de oamenii prezenţi la miting. Poliţiştii au intervenit şi l-au transportat la spital pentru îngrijiri, apoi l-au dus la audieri. Anchetatorii susţin că agresorul ar avea probleme psihice. Tentativa de asasinat a fost condamnată de toată clasa politică din Brazilia, inclusiv de contracandidaţii victimei. Brazilienii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de acest atac la adresa democraţiei. 

"Suntem devastaţi după ceea ce s-a întâmplat astăzi cu Bolsonaro. Democraţia noastră a fost agresată."

Jair Bolsonaro, fost ofiţer în armata braziliană, s-a făcut remarcat prin discursurile sale rasiste şi comentariile homofobe. Urmărit de milioane de brazilieni pe reţelele sociale şi poreclit Trump al Braziliei, el este susţinut de catolici pentru poziţiile sale dure antiavort şi împotriva legalizării relaţiilor homosexuale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu