Tentativa de asasinat a politicianului Vlad Plahotniuc: ÎNVINUIŢII RĂMÂN ÎN AREST

Nouă învinuiţi în dosarul tentativei de asasinare a politicianului, Vlad Plahotniuc au compărut în faţa instanţei. Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arestare pe numele lor, cu încă 30 de zile.

Totodată, au solicitat arest şi pentru interlopul Grigore Caramalac, unul dintre comanditarii omorului, care se află la Moscova. Demersurile au fost puse pe masa magistraţilor, care urmează să le examineze şi să pronunţe deciziile. 

În faţa camerelor de luat vederi, învinuiţii şi-au acoperit feţele şi nu au răspuns la întrebările jurnaliştilor. Avocaţii susţin că indivizii pledează nevinovat.

"Clientul meu, permanent, a pledat nevinovat. Eu am comunicat cu clientul meu, dânsul mi-a relatat ceia ce a relatat şi-n cadrul urmăririi penale. Respectiv, nu văd careva un rol în cauza penală", a spus avocatul Vitalie Rusu.

Procurorii pentru Cauze Speciale spun, însă, că au suficiente probe care le-ar demonstra implicarea în acest caz.

"Ţinând cont de faptul că temeiurile, care au stat la baza aplicării măsurii preventive nu şi-au pierdut actualitatea şi anume riscul eschivării de la organul de urmărire penală, riscul influenţării martorilor şi riscul de a contacta ceilalţi complici. Noi considerăm că prelungirea măsurii preventive, arestul este iminentă", a afirmat procurorul PCCOCS, Denis Rotaru.

PUBLIKA.MD aminteşte că, tentativa de asasinare a preşedintelui PDMVlad Plahotniuc, a fost dejucată de forţele de ordine din ţara noastră împreună cu cele din Ucraina, pe 7 aprilie. Atunci, nouă indivizi au fost reţinuţi la Chişinău, iar alţi opt - în statul vecin.

Potrivit procurorilor, omorul ar fi fost comandat de interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgarul, şi un alt moldovean, care este deţinut într-un penitenciar din ţară. Pentru comiterea crimei, comanditarii le-ar fi promis asasinilor o recompensă de peste un milion de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu