Tentativa de asasinare cu Noviciok. Sancţiunile Statelor Unite impuse Rusiei vor intra astăzi în vigoare

Embed:

Azi intră în vigoare noile sancţiuni impuse Rusiei de către Statele Unite, ca urmare a încălcării convenţiei internaţionale privind interdicţia folosirii armelor chimice. Mai exact, e vorba de tentativa de asasinare a fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei lui, Iulia, în Marea Britanie.

SUA consideră că guvernul rus se află în spatele acestei acţiuni.

Noile măsuri punitive vizează suspendarea oricărei asistenţe străine şi a vânzărilor de armament către Rusia. În plus, anumite operaţiuni de finanţare sunt oprite, iar exportul către Rusia a unor bunuri şi tehnologii ce ţin de domeniul securităţii e interzis.

Măsurile punitive sunt valabile timp de un an şi pot fi prelungite. Experţii sunt de părere că sancţiunile vor afecta şi mai mult economia Rusiei. Serghei şi Iulia Skripal au fost otrăviţi cu Noviciok în martie anul acesta.

Ambii au supravieţuit atacului chimic şi se află sub protecţia autorităţilor de la Londra. În iunie, un cuplu de britanici a fost contaminat cu acelaşi tip de substanţă. Femeia a murit la scurt timp, iar partenerul ei a scăpat cu viaţă. Rusia a negat orice implicare în cele 2 cazuri

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu