Tentativa de asasinare a lui Vlad Plahotniuc: Cei şapte învinuiţi rămân în izolator

Embed:

Cei şapte învinuiţi în cazul tentativei de asasinare a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, rămân în arest în izolator. Magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău au respins cererile depuse de avocaţii inculpaţilor privind eliberarea lor.

Avocatul a trei dintre presupuşii asasini neagă acuzaţiile care li se aduc clienţilor săi.

"Uitându-mă la clienţii mei, discutând cu ei, ei într-adevăr au căzut într-o plasă întinsă de cineva, dar ei nu au nicio tangenţă, nicio legătură cu infracţiunea dată", a declarat avocatul Dina Potereanu. 

Procurorii sunt mulţumiţi de decizia instanţei.

"Sunt deja accumulate, inclusive şi declaraţia persoanelor, declaraţii care sunt confirmate cu rezultatele măsurilor special de investigaţii. Persoanele îşi menţin poziţiile de recunoaştere parțială a faptelor incriminate", a declarat procurorul Sergiu Petruşca. 

Săptămâna trecută, judecătorii i-au plasat pe învinuiţi în arest pentru 30 de zile. Tentativa de asasinat al politicianului Vlad Plahotniuc a fost dejucată de către poliţiştii şi procurorii din ţara noastră împreună cu instituţiile de drept din Ucraina.

Nouă suspecţi au fost reţinuţi în Moldova, iar alţi nouă în ţara vecină.

Potrivit procurorilor, omorul a fost comandat de doi moldoveni, unul dintre ei fiind o autoritate criminală, care se afla acum în oraşul Moscova.

Procurorii mai afirmă că indivizii urmau să primească 200 de mii de dolari, iar jumătate din sumă le-a fost deja plătită.

Iar după asasinat, membrii grupării din Ucraina trebuiau să primească şi un bonus de la cei care au comandat omorul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu