Tensiunile se intensifică în Ucraina: Două batalioane de militari ruşi au pătruns în estul ţării

Embed:

Rusia continuă să trimită trupe în Ucraina. Potrivit Kievului, încă două batalioane de militari ruşi au pătruns în regiunea Donbass pentru a-i ajuta pe insurgenţi. Iar la aeroportul din Doneţk luptele continuă În urma proiectilelor lansate de rebeli, acoperişul noului terminal s-a prăbuşit, iar mai mulţi soldaţi ucraineni au fost răniţi.

Aproximativ 700 de militari ruşi ar fi pătruns în estul separatist al Ucrainei. Premierul de la Kiev susţine că Moscova a trimis şi armament performant, care poate fi găsit doar în proprietatea ministerului rus al Apărării.

"Tancuri, mortiere, lansatoare de rachete de tip "Grad" şi "Smerci", sisteme antirachetă "Buk", sisteme radio-electronice care nu se vând la piaţă în Doneţk şi nici în magazinele din Rusia. Acestea pot fi găsite doar la Ministerul Apărării din Rusia", a precizat premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

Luptele crâncene continuă la Doneţk. Un spital din centrul oraşului a fost avariat de un obuz lansat de insurgenţi. Potrivit autorităţilor locale, în bombardament au fost rănite șase persoane - un medic și cinci pacienți.

"Era fum peste tot. A nimerit în secţia pentru copii. Am luat copiii şi ne-am refugiat în subsol".

Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc de încălcarea acordului de pace de la Minsk. În context, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că este gata să convoace în cel mai scurt timp o nouă reuniune în aşa numitul "format Normandia", cu participarea Ucrainei, Rusiei, Franţei şi Germaniei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu