Tensiunile ruso-ucrainene afectează turismul. Zeci de clienţi şi-au anulat rezervările pentru Bukovel

Embed:

Tensiunile ruso-ucrainene, dar şi introducerea stării excepţionale în unele regiuni ale Ucrainei afectează direct turismul. Agenţiile de la noi spun că unii dintre cei care şi-au planificat vacanţe în Carpații ucraineni au renunţat la odihnă de frica legii marţiale. Hotelierii din Bukovel însă dau asigurări că panica nu este justificată. 

La o agenţie de turism din Capitală, 30 de clienţi şi-au anulat rezervările pentru Bukovel.

"Ne-a pus în gardă situaţia de conflict care este creată acum între Ucraina şi Rusia. Noi totuşi cu soţul am decis să amânăm Ucraina şi mergem în România. Eu cred că liniştea familiei noastre este mai presus."

"Ei au hotărât să nu meargă în această perioadă deoarece ar putea avea anumite surprize pe drum sau parte de alte provocări. Pentru asta şi s-au orientat spre altă ţară."

În plus, de când ucrainenii au anunţat introducerea unui regim sporit de securitate, numărul moldovenilor care fac rezervări pentru Bukovel şi cei care aleg tururile în Odesa a scăzut semnificativ.

"Bukovelul, regiunea Ivano Frankivsk, sunt regiunile în care niciodată până acum niciodată nu au avut loc conflicte sau ceva ce ar duce la conflicte. Este o zonă o zonă liniştită în care turiştii mereu s-au bucurat de vacanţă fără un pericol anumit."

Preţurile la odihnă nu au fost date jos de ultimele evenimente. Ba dimpotrivă. Turiştii vor plăti anul acesta cu aproape 40 la sută mai mult pentru cazare. Hotelierii ucraineni se pare că sunt mai optimişti decât turiştii moldoveni.

"Fiecare proprietar de hotel este îngrijorat atunci când se întâmplă ceva în ţară, dar eu sper că va fi totul bine şi o să ne bucurăm de clienţi anul acesta, la fel ca în ani precedenţi."

"La noi totul este bine, nimeni nu anulează rezervările, poate la voi este panică."

Deocamdată, autorităţile moldovene nu au emis nicio alertă de călătorie pentru Ucraina.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu