TENSIUNILE IAU AMPLOARE. Georgienii cer demisia ministrului Afacerilor Interne

Embed:

Tensiunile din capitala Georgiei escaladează. După demisia preşedintelui Parlamentului, manifestanţii au vociferat alte revendicări. Vor ca ministrul de Interne să-şi părăsească fotoliul, în semn de revoltă faţă de acţiunile violente asupra protestatarilor.

Mulţimea insistă şi pe organizarea alegerilor anticipate. Presa străină menţionează că în jur de 240 de oameni au fost răniţi la Tbilisi.

Deputaţii din opoziţie susţin că manifestaţiile reprezintă o palmă dură dată guvernării apropiate de Rusia.

"Acest protest, care durează de două zile reprezintă furia oamenilor după insulta guvernării asupra societăţii de a permite unui politician rus să ocupe fotoliul preşedintelui parlamentului georgian", a spus Elene Koştaria, deputat de opoziţie din Georgia.

Oamenii acuză actuala guvernarea că este prea prietenoasă cu Rusia, cea care a pus stăpânire pe Osetia şi Abhazia.

"Sunt aici ca să apăr suveranitatea Georgiei, pentru că este ameninţată de Rusia. Nu vom renunţa, vom împiedica Rusia să-şi realizeze ideile. Vom sta aici până ne vom atinge obiectivele."

Între timp, preşedintele rus, Vladimir Putin a emis un decret prin care suspendă temporar zborurile din Federaţia Rusă spre Georgia şi a cerut cetăţenilor ruşi să evite călătoriile în această ţară. Iar conaţionalilor care se află pe teritoriul georgian, le-a recomandat să nu se implice în acţiunile de protest.

Manifestaţiile din faţa Parlamentului de la Tbilisi au pornit după ce deputatul de la Moscova, Serghei Gavrilov, a susţinut un discurs în limba rusă din fotoliul preşedintelui legislativului. Totul s-a întâmplat în timpul unei reuniuni a Adunării Interparlamentare Ortodoxe, creată în 1993 pentru a întări legăturile dintre parlamentarii din ţările ortodoxe. Aceasta este cea mai amplă revărsare a furiei împotriva partidului aflat la guvernare din 2012.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu