Tensiunile cresc în Franţa: Alte două explozii s-au produs noaptea trecută la Paris

Tensiunile cresc în Franţa. Două explozii s-au produs noaptea trecută la Paris. Între timp, aproape 90.000 de poliţişti îi caută pe atacatorii de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo. Numărul persoanelor reţinute în acest caz a ajuns la nouă. Totuşi, principalii suspecţi nu au fost deocamdată prinşi. 

Potrivit presei franceze, două maşini au explodat în localitatea Villejuif din suburbia Parisului. Din fericire, nu au fost raportate victime, iar deocamdată nu se cunoaşte dacă incidentul are vreo legătură cu atentatul terorist de miercuri.

Între timp, fraţii Cherif şi Said Kouachi, principalii suspecţi în atacul armat de la publicaţia satirică Charlie Hebdo, sunt de negăsit. Potrivit presei, unul dintre atacatori a fost antrenat în Yemen de către gruparea teroristă Al Qaeda. Operaţiunile de căutare a atacatorilor au continuat noaptea într-o pădure din localitatea Longpont din nordul ţării.

Avocatul unuia dintre bănuiţi i-a îndemnat pe cei doi fugari să se predea poliţiei.

"Am un singur sfat pentru domnul Kouachi: să se predea autorităţilor pentru a face lumină în acest caz. Dacă nu este vinovat, nu are de ce să se teamă", a zis juristul.

Publika.md aminteşte că 12 oameni, dintre care 10 jurnalişti şi doi ofiţeri de poliţie au murit miercuri în urma unui atac terorist produs la sediul publicaţiei franceze Charlie Hebdo. Atentatul a avut loc la scurt timp după ce revista a publicat o caricatură a profetului Mohammed şi a unuia dintre liderii grupării extremiste Statul Islamic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu