Tensiunile cresc în Crimeea! Militari neidentificaţi au minat conductele de gaz

Embed:

Un grup de parlamentari din Crimeea a avut o întrevedere cu liderii Dumei de Stat şi a cerut susţinerea Kremlinului pentru aderarea peninsulei la Federaţia Rusă, după referendumul din 16 martie. În acelaşi timp, presa ucraineană scrie că militarii ruşi au minat conductele de gaz din oraşul Armeansk din Crimeea.

"Mingea este în mâinile voastre. Vom organiza un referendum ca oamenii să-şi exprime poziţia. Voi trebuie să decideţi la rândul vostru, iar apoi vom hotărî soarta peninsulei Crimeea, sper că pentru totdeauna", a declarat preşedintele legislativului din Crimeea, Vladimir Konstantinov.

Totodată, Unian anunţă că militari neidentificaţi au făcut săpături în jurul conductelor de gaz dintr-un oraş din Crimeea şi au plasat mine. Oameni înarmaţi păzesc zona şi nu permit accesul reprezentanţilor de la serviciile de gazificare.

"În cazul în care conducta de gaz va exploda, în acest loc nu va mai rămâne nimic. În plus, o parte mare a Crimeei va rămâne fără gaz", a spus preşedinte "Cernomorneftigaz", Serghei Golovin.

În această săptămână, mai multe unităţi militare din Crimeea au fost blocate de militari ruşi, iar Compania "Gazprom" a anunţat că va sista livrările de gaze către Ucraina, din cauza datoriilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu