TENSIUNI RASIALE în SUA! Protestul a degenerat şi mai mulţi poliţişti au fost răniţi (VIDEO)

Sunt noi tensiuni rasiale în Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat mortal un bărbat de culoare. Furioşi, sute de oameni au ieşit în stradă într-un oraş din Carolina de Nord. Protestul lor a degenerat şi 12 poliţişti au fost răniţi, scrie digi24.ro.

Oameni furioşi s-au năpustit asupra forţelor de ordine în timpul unui protest în Charlotte, Carolina de Nord. Au aruncat cu tot ce le-a picat în mână în direcţia scutierilor şi au vandalizat maşinile de patrulare. Oamenii legii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Oamenii au ieşit în stradă după ce un vecin de-al lor, un bărbat de culoare, tată a şapte copii, a fost împuşcat într-o parcare în timpul unei operaţiuni a poliţiei.

„Şi eu sunt de culoare. Aşa că mă gândesc că în orice moment când sunt tras pe dreapta, când sunt oprit în trafic sau vine poliţia, este posibil să fiu împuşcat, indiferent dacă sunt sau nu înarmat”, spune unul dintre manifestanţi.

Conform poliţiei, bărbatul care a fost împuşcat avea o armă în mână. Familia spune altceva: „Nu avea nicio armă. Avea o carte în mână.”

Poliţistul care a tras, şi el tot afro-american, a fost suspendat pe perioada anchetei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu