Tensiuni puternice între Statele Unite şi Iran: Suntem pregătiți să răspundem acțiunilor periculoase

Tensiunile dintre Statele Unite şi Iranul au ajuns la cote alarmante, riscul unui război între cele două mari rivale fiind unul extrem de ridicat. 

Ultima dovadă vine de la şeful Statului Major al armatei americane, generalul Kenneth McKenzie, care a avertizat sâmbătă că SUA vor desfăşura toate resursele necesare pentru a contracara orice acţiune periculoasă a Iranului, transmite canalul Sky News Arabia, citat de Reuters.

"Vom continua să întindem mâna partenerilor şi prietenilor noştri în regiune pentru a ne asigura că fac cauză comună împotriva ameninţării iraniene", a spus el în cursul unei vizite în Golf.

"Cred că vom avea resursele necesare pentru a împiedica Iranul să ia măsuri care vor fi periculoase. Vom fi capabili să-i răspundem eficient", a mai avertizat înaltul responsabil militar american.

De asemenea, Administraţia condusă de Donald Trump a solicitat ţărilor care importă petrol brut iranian să pună capăt achiziţiilor de la 1 mai, în caz contrar riscând să fie supuse sancţiunilor.

La rândul lui, regimul de la Teheran a ameninţat cu blocarea Strâmtorii Hormuz în cazul în care sunt boicotate exporturile de petrol iranian.

Tensiunile dintre cele două state au crescut odată cu administraţia Trump. La scurt timp după venirea la Casa Alba, Trump a decis să retragă Statele Unite din tratatul nuclear încheiat cu Iranul, scrie b1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu