Tensiuni pe aeroportul din Doneţk: Militarii ucraineni au primit ordin să deschidă focul asupra rebelilor proruşi

Embed:

Militarii ucraineni au primit ordin să deschidă focul asupra rebelilor proruşi care încearcă să preia controlul aeroportului din Doneţk. Anunţul a fost făcut de Iuri Biriukov, unul dintre consilierii liderului de la Kiev. Aceasta a adăugat că, noaptea trecută, din regiune au fost evacuaţi doi militari morţi şi 20 de răniţi. 

Autorităţile de la Kiev au anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, militanţii proruşi au atacat de aproape 30 de ori poziţiile armatei ucrainene. Aceştia utilizează arme grele, precum sisteme de tip "Grad". Mai mult, insurgenţii deschid focul asupra localităţilor şi pun în pericol viaţa civililor.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în localităţile Krîmskoe, Sciaste, Trehizbenk, Tonkoe, Peski şi Opîtnoe.

Astăzi, la Kiev va avea loc un Marş al Solidarităţii, în memoria celor 12 victime care şi-au pierdut viaţa în atacul sângeros care a avut loc la începutul săptămânii în regiunea Volnovaha din estul ţării.

Potrivit organizatorilor, la acţiune vor participa aproximativ 10 mii de oameni. Printre aceştia va fi şi primarul Kievului, Vitali Kliciko. El şi-a anunţat prezenţa pe o reţea de socializare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu