Tensiuni în Ucraina înaintea unui nou armistiţiu: Şase civili au murit, iar trei au fost răniţi

Embed:

Ostilităţile nu au scăzut în intensitate în estul separatist al Ucrainei, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a unui nou armistiţiu. Potrivit reprezentanţilor armatei ucrainene, şase civili au murit, iar trei au fost răniţi.

Explozii şi tiruri de armă se aud fără încetare în regiunea Donbass. Oficialii militari din zona operaţiunii antitero susţin că separatiştii au atacat de peste 50 de ori poziţiile trupelor guvernamentale, în ultimele 24 de ore. Punctele fierbinţi de conflict rămân în continuare bastioanele proruseşti Lugansk şi Doneţk, dar şi zona DebAlţevo, unde separatiştii şi-au sporit prezenţa. Pe fondul luptelor dintre armata ucraineană şi rebeli, locuitorii din estul ţării vecine depun eforturi ca să supravieţuiască.

"Nu este de lucru, mulţi oameni sunt şomeri şi în consecinţă nu au salarii, bani", a spus o persoană.

"Situaţia nu este foarte bună. Aş vrea ca toată lumea să trăiască în pace şi prietenie, pentru că suntem o singură ţară", a menţionat o altă persoană.

Situaţia tensionată în regiunea Donbass vine cu o zi înaintea intrării în vigoare a unui armistiţiu negociat între armata ucraineană şi separatişti. Anterior, liderul de la Kiev, Petro Poroşenko, a declarat că dacă acordul de încetare a focului va fi respectat, cele două tabere vor începe să-şi retragă armamentul greu de pe front.

Un armistiţiu fragil a fost instaurat în estul Ucrainei în urma acordului de la Minsk, din 5 septembrie, dar nicio prevedere a documentului nu a fost pusă în aplicare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu