Tensiuni în Estul Ucrainei. Manifestanţi pro-ruşi au luat cu asalt mai multe clădiri administrative (LIVE/TEXT)

Embed:

(UPDATE 21:58) Pe clădirea Administraţiei din Harkov a fost arborat drapelul Federaţiei Ruse, transmite unian.net.

(UPDATE 18:18) Manifestanţii din Doneţk anunţă că vor rămâne în cădirea Administraţiei până mâine dimineaţa.

(UPDATE 18:05) Presa ucraineană anunţă că două persoane au fost rănite în urma asltului clădirii Serviciului de Securitate din Lugansk.

(UPDATE 17:41) Protestatari pro-ruşi din Harkov au blocat strada Râmarskaya şi nu permit susţinătorilor EuroMaidanului să treacă.

(UPDATE 17:37) Manifestanţii din Doneţk anunţă crearea unui organ legislativ Regional şi demararea unui referendum de aderare la Rusia, informează unian.net.

(UPDATE 17:34) Protestatari din Lugansk au negociat eliberarea liderilor protestului pro-rus.

(UPDATE 17:32) În oraşul Harkov au loc ciocniri între protestatarii pro-ruşi şi manifestanţii de pe EuroMaidan.

(UPDATE 17:30) În timpul asaltului din Lugansk cel puţin o persoanăa avut de suferit. este vorba de o femeie căreia i-a fost spart capul, transmite unian.net.

(UPDATE 17:27) În Lugansk, manifestanţii au luat cu aslt clădirea Serviciului de Securitate din regiune.

Aproximativ două mii de manifestanţi pro-ruşi încearcă să ia cu asalt clădirea administraţiei locale din Doneţk, în estul Ucrainei. Pe clădire au fost arborate drapele ale Federaţiei Ruse.

Agenţia Unian scrie că mulţimea scandează lozinci în favoarea federalizării ţării şi ieşirii regiunii Doneţk din componenţa statului. Ei sunt susţinuţi de militari din unitatea Berkut, desfiinţată de autorităţile de la Kiev.

Acţiunea a început ca o manifestaţie paşnică, dar a degenerat în confruntări cu forţele de ordine. În preajma clădirii a fost adusă o autospecială cu tun de apă, pentru dispersarea mulţimii violente. Iar în Lugansk, susţinătorii separării de Ucraina au intrat cu forţa în sediul regional al Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu