Tensiuni în campania prezindenţială din SUA. Îndemnul lui Barack Obama pentru candidaţi

Barack Obama i-a îndemnat sâmbătă pe candidații în cursa pentru Casa Albă să respingă "insultele și glumele proaste de curtea școlii", "violențele" și "divizările bazate pe rasă sau credință", relatează Agerpres.

Liderul administrației de la Washington a adăugat că America merge bine, contrar celor repetate de miliardarul republican Donald Trump, care și-a anulat vineri la Chicago un miting din cauza unor "posibile amenințări".

"Cei aflați în cursa pentru președinție trebuie să se concentreze asupra celor de făcut pentru ca totul să meargă și mai bine. Fără insulte și glume de curtea școlii, fără divizări bazate pe rasă și credință și, cu siguranță, fără violențe împotriva celorlalți americani", a cerut președintele american în cursul unei reuniuni pentru colectarea de fonduri în Texas.

Donald Trump a fost acuzat pentru retorica sa incendiară care, în opinia adversarilor săi, provoacă tensiuni. Omul de afaceri i-a atacat în special pe mexicani și musulmani.

Favoritul republicanilor, ale cărui mitinguri sunt tot mai marcate de incidente, și-a anulat vineri seară o întâlnire electorală într-o universitate din Chicago, scenă a confruntărilor dintre simpatizanții săi și manifestanți, printre care numeroși latino-americani și afro-americani.

Insulte, sticle și lovituri cu pumnul s-au împărțit în timp ce forțele de pază au încercat să separe grupurile și să evacueze sala. Violențele au continuat în exterior, iar poliția a procedat la cel puțin cinci arestări. Doi polițiști au fost răniți, reamintește AFP.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu