TENSIUNE la Debalţevo: Insurgenţii anunţă că au încercuit militari ucraineni, dar Kievul neagă informaţia

Centrul de presă al Forţelor Armate ucrainene respinge informaţia potrivit căreia rebelii separatişti ar fi încercuit mii de soldaţi ucraineni în orăşelul Debalţevo.

Potrivit hărţii de mai jos, această localitate se află pe traseul ce leagă Doneţkul de Lugansk şi insurgenţii ar ataca-o din ambele părţi.

"Nu există nicio încercuire la Debalţevo. Am discutat adineaori cu militarii şi ei nu sunt la curent că ar fi încercuiţi", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Leonid Matiuhin, citat de agenţia Unian.net.  

Anterior, reprezentanţi de rang înalt din regiunile secesioniste cu centrele administrative la Doneţk şi Lugansk au declarat că ar fi încercuit 10 mii de ostaşi ucraineni la Debalţevo

În acelaşi timp, orăşelul Uglegorsk care se află pe acelaşi traseu lângă Debalţevo se află sub controlul rebelilor proruşi. Informaţia a fost anunţată pe facebook de către comandantul batalionului de voluntari ucraineni "Donbass", deputatul ucrainean Semion Semencenko, scrie portalul Inforesist.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu