TENSIUNE în Uniunea Vamală: Rusia impune restricţii la importul de fructe şi legume din Belarus

Rusia a impus restricţii la importul de legume și fructe din Belarus. Limitările se aplică produselor neautohtone și nemarcate, iar anunţul vine din partea consilierului managerului Rosselhoznadzor, Alexei Alexeenco, notează gazeta.ru. Asta deşi Belarus, Federaţia Rusă şi Kazahstan fac parte din Uniunea Vamală, organizaţie care asigură libera circulație a bunurilor din țările membre cât și a produselor importate din alte ţări.

"Produsele care vine nemarcate sunt produse de origine necunoscută. Nu ne putem permite ca astfel de produse să ajungă pe rafturile noastre: nu știu unde și în ce condiții se produc, dar şi la ce riscuri pot duce", a zis Alexeenco.

O publicație bielorusă a enunţat că în ultimele două luni, serviciul sanitar Rosselhoznadzor a depistat 82 de încălcări în procesul de import al produselor din ţara vecină.

Publika.md aminteşte că, recent, Rosselhoznadzor a întors în Belarus 19 tone de mere. Serviciul Fitosanitar al Rusiei şi-a motivat decizia prin faptul că fructele ar proveni din Republica Moldova şi ar fi fost reexportate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu