TENSIUNE în Crimeea: Două aeroporturi au fost asediate de oameni înarmaţi, iar Kievul acuză Rusia de invazie şi ocupaţie (LIVE TEXT)

Embed:

(UPDATE 14:39) Militarii flotei ruse din Marea Negră au blocat accesul la Comandamentului Forțelor Navale ale Ucrainei în Sevastopol. Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării de la Kiev, scrie nbnews.com.ua.

(UPDATE 14:22) Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare a Ucrainei, Andrei Parubii, a declarat că nu vede necesitatea introducerii strării de urgenţă în peninsula Crimeea.

(UPDATE 14:18) La Kiev urmează să ajungă miniştrii de Externe a Poloniei, Cehiei, Slovaciei şi Ungariei pentru a se întâlni cu autorităţile ucrainene.

(UPDATE 14:15) Deputaţii din Crimeea au fost cei care au chemat persoane înarmate în incinta Parlamentului autonomiei, declaraţia a fost făcută de către alesul local Serghei Ţekov.

(UPDATE 14:11) Cântăreţul rus Andrei Makarevici a calificat drept provocări discuţiile privind alipirea Crimeii la Rusia şi a criticat dur dezinformarea promovată de presa din Rusia.

(UPDATE 14:10) În jur de 30 de persoane au luat sub control punctul de intrare al unei unităţi de grăniceri ucraineni.

(UPDATE 13:57) Grănicerii ucraineni au confirmat faptul că mai mult de 10 elicoptere militare ruseşti au traversat frontiera dintre cele două ţări.

(UPDATE 13:48) Procuratura Generală de la Kiev pregăteşte toate actele necesare pentru a cere extrădarea lui Victor Ianukovici.

(UPDATE 13:39) De pe clădirea consiliului orăşănesc din Sevastopol a fost scos drapelul Ucrainei.

(UPDATE 12:53) În Duma de Stat a fost înregistrat un pachet de legi privind facilitarea acordării cetăţeniei ruse ucrainenilor şi posibilitatea de anexare a noilor teritorii.

(UPDATE 12:45) Traficul rutier prin centrul oraşului Semfiropol este blocat, instituţiile din zonă nu lucrează.

','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">

(UPDATE 12: 37) Ministerul de Externe de la Minsk dă asigurări că Victor Ianukovici nu se află pe teritoriul Belarusului. Mai mult, ministrul belarus de Externe a declarat că nimeni din anturajul fostului preşedinte nu a solicitat azil în această ţară.

(UPDATE 12:33) Preşedintele fugar al Ucrainei, Victor Ianukovici, va ţine conferinţa de presă în sala Ametist dintr-un centru expoziţional din oraşul Rostov-pe-Don.

(UPDATE 12:28) Persoane înarmate au blocat activitatea întreprinderii de stat care asigură navigaţia aeriană pe teritoriul peninsulei Crimeea, scrie radiosvoboda.org.


(UPDATE 12:25) Partea ucraineană nu a primit încă o poziţie oficială din partea Ministerului de Externe a Rusiei. În ajun o delegaţie a deputaţilor din Duma de Stat au venit în Crimeea pentru a se documenta cu situaţia la faţa locului.

(UPDATE 12:21) Deputatul Radei Supreme din partea partidului Batkivşina Ghenadii Moskali a declarat că Parlamentul Crimeii trebuie dizolvat.

(UPDATE 12:15) Protestatarii au blocat blocat reprezentanţa preşedintelui Ucrainei din Simferopol.

(UPDATE 12:12) Presa de ucraineană anunţă că în Sevastopol au venit 8 elicoptere militare ruseşti, transmite unian.net.

(UPDATE 12:07) Preşedintele interimar al Ucrainei l-a demis pe şeful Marelui Stat Major, Iurii Iliin.

(UPDATE 12:02) Rada Supremă de la Kiev a votat o adresare către ţările paricipante la memorandumul de la Budapesta, în care Ucraina a aderat la pactul de neproliferare a armelor nucleare.

(UPDATE 11:53) Parlamentul Crimeii urmează să desemneze un nou Guvern al autonomiei.

(UPDATE 11:50) Rada Supremă de la Kiev a solicitat Rusiei, Statleor Unite şi Marii Britanii, garanţii de securitate şi integritate teritorială, scrie lenta.ru.

(UPDATE 11:43) Misiunea OSCE trimite un grup de specialişti în Crimeea.

(UPDATE 11:43) Presa ucraineană scrie că loocuitorii peninsulei Crimeea părăsesc masiv zona.

(UPDATE 11:41) Pe aeroportul din Sinferopol au fost observate câteva zeci de persoane înarmate cu pistoale mitralieră, transmite unian.net.

(UPDATE 11:38) Peste 80 de elicoptere de luptă MI-24 şi MI-8, dintr-o bază militară rusă aflată în apropierea graniţei cu Ucraina, au fost scoase pe o pistă de de alertă.

(UPDATE 11:34) Ministerul de Externe de la Minsk susţine integritatea teritorială a Ucrainei.

(UPDATE 11:30) Trupe mixte ale miliţiei şi gărzilor populare au luat sub control şoseaua care leagă peninsula Crimeea de restul continentului.

(UPDATE 11:23) O navă militară rusească a blocat ieşirea navelor folosite de grănicerii ucraineni din portul Sevastopol, scrie unian.net.

(UPDATE 11:13) Autorităţile de la Kiev au cerut convocarea Consiliului de Securitate al ONU, transmite lenta.ru.

(UPDATE 11:07) Preşedintele Radei Supreme de la Kiev, Alexandr Turcinov, a convocat Cosiliul Naţional de Securitate a Ucrainei. Pe ordinea de zi se află chestiunea privind situaţia din Crimeea.

(UPDATE 11:05) Presa ucraineană transmite că persoane înarmate au încercuit un grup de grăniceri în Crimeea.

(UPDATE 11:04) Ruşii pregătesc ajutor umanitar peninsulei Crimeea, declaraţia a fost făcută de către preşedintele cComisiei pentru relaţia cu CSI din Duma de Stat, Serghei Sluţkii, transmite regnum.ru.

(UPDATE 11:02) Liderul partidului Liberal Democrat din Federaţia Rusă, Vladimir Jirinovski, a anunţat că va merge într-o vizită la Sevastopol.

(UPDATE 11:00) Noul reprezentant al preşedintelui Ucrainei pentru Crimeea a declarat că penisnusla se află în în situaţia în care îşi poate pierde autonomia.

(UPDATE 10:57) Situaţia din peninsula Crimeea trezeşte îngrijorarea comunităţii internaţionale. Statele Unite au avertizat Rusia să evite acţiunile provocatoare la adresa Ucrainei. Iar Marea Britanie a precizat că toate ţările trebuie să respecte integritatea şi suveranitatea fostei republici sovietice.

(UPDATE 10:54) În jur de 70 de activişti au revenit în faţa Parlamentului din Crimeea.

(UPADTE 10:52) Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, a propus Comisiei de la Veneţia să verifice legitimitatea autorităţilor de la Kiev.

(UPDATE 10:50) Duma de Stat a Rusiei urmează să examineze un pachet de legi ce ţine de eliberarea de paşapoarte cetăţenilor ucraineni dar şi depre posibilitatea de alipire a unor subicţi federali noi.

(UPDATE 10:44) Conducerea Flotei Mării Negre a Rusiei a negat implicarea în blocarea aeroportului militar din Sevastopol.

Momente tensionate în peninsula Crimeea. Două aeroporturi au fost luate sub control de oameni înarmaţi. Este vorba despre unul din Sevastopol, unde s-au instalat militari ruşi, şi cel din Simferopol. Aici, aproximativ 100 de persoane în uniforme şi cu steaguri ale Rusiei au blocat un terminal.

Ministerul de Interne din Ucraina a condamnat preluarea aeroporturilor din Crimeea. Acţiunea a fost calificată drept o invazie armată a Federaţiei Ruse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu