Tenismanul spaniol Rafael Nadal a câștigat US Open-ul

Embed:

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a câștigat US Open-ul. Liderul mondial și principalul favorit al competiției de la Flushing Meadows s-a impus în finală în fața sud-africanului Kevin Anderson cu 6-3, 6-3, 6-4. Ibericul a dominat partida cap-coadă și nu a avut de înfruntat nici măcar o minge de break.

Nadal, acum în vârstă de 31 de ani, și-a trecut în palmares al treilea trofeu la US Open, după cele din 2010 și 2013, și astfel a cucerit al 16-lea său titlu de Grand Slam.

"Pentru mine înseamnă mult să câștig din nou acest trofeu la New York. Nu există o altă modalitate, mai frumoasă, de a încheia sezonul de Mare Șlem decât asta. A fost un sezon foarte emoționant, din toate puncte de vedere", a declarat tenismanul Rafael Nadal. 

"Bineînțeles, sunt mulțumit de calificarea mea în finală și experiența acumulată. Nu fiecare jucător beneficiază de această șansă. A fost foarte dificil. Am învățat multe lucruri noi în partida cu Rafael Nadal", a declarat tenismanul Kevin Anderson.

În urma succesului obținut la New York, Rafael Nadal a încasat un cec în valoare de 3.700.000 de dolari și două mii de puncte ATP.

De cealaltă parte, Anderson a încasat 1.825.000 de dolari și 1.200 de puncte în clasamentul mondial.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu