Tenismanul Radu Albot, elogiat în presa internaţională după triumful său istoric la turneul de la Delray Beach

Tenismanul moldovean Radu Albot a fost elogiat în presa internaţională după triumful său istoric la turneul de la Delray Beach, în Statele Unite ale Americii. Cele mai renumite publicaţii au scris despre victoria care i-a adus compatriotului nostru primul titlu ATP al carierei.

Agenţia de ştiri Reuters a scris despre o partidă de calitate superioară ce a durat aproape 3 ore, în care Albot a dat dovadă de nervi de oţel.

Jurnaliştii de la ESPN, dar şi cei de la ziarul portughez Diario de Noticias, au evidenţiat faptul că Albot a devenit primul tenisman moldovean all-time care a cucerit un titlu ATP.

BBC şi Sky Sports au remarcat revenirea incredibilă a lui Radu în momentele în care a salvat 3 mingi de meci ale adversarului, la tie-break-ul din setul decisiv.

Site-ul oficial al asociaţiei jucătorilor profesionişti de tenis a scris despre "uimitorul" Albot, care a salvat 3 mingi de meci şi a făcut istorie pentru Republica Moldova la Delray Beach.

De remarcat faptul că Radu Albot a fost poreclit de către comentatorii anglofoni ai partidei "Mașinica moldovenească", pentru faptul că, după cum au remarcat ei, Radu mai aleargă încă câțiva pași buni și după ce lovește mingea care încheie punctul, indiferent în favoarea cui.

Radu Albot a câştigat finala turneului de la Delrey Beach, în statul american Florida, cu britanicul Daniel Evans, scor 3-6 6-3 7-6 şi a urcat până pe locul 52 în topul mondial, ceea ce reprezintă un nou record personal.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu