Tenis: Finala Cupei Davis se va juca la Lille, unde s-a disputat şi anul trecut

Finala Cupei Davis dintre Franţa şi Croaţia, care va avea loc în perioada 23-25 noiembrie, se va disputa la Lille, ca şi în 2017, a anunţat Federaţia franceză de tenis, scrie agerpres.ro.

Partidele se vor juca pe stadionul Pierre Mauroy, care a găzduit finala câştigată anul trecut de francezi în faţa Belgiei. Suprafaţa pe care se va juca va fi comunicată luni.

Tot aici, pe stadionul cu mai mult de 26.000 locuri, echipa Franţei s-a înclinat, în 2014, în faţa Elveţiei lui Roger Federer şi Stan Wawrinka.

În semifinalele din acest an, Franţa, deţinătoarea trofeului, a învins cu 3-2 naţionala Spaniei, iar Croaţiaa trecut cu acelaşi scor de Statele Unite.

Luna trecută, Federaţia internaţională de tenis (ITF) a aprobat proiectul controversatei reforme a Cupei Davis, competiţie veche de 118 ani.

Cupa Davis s-a desfăşurat până acum în patru weekenduri, meciurile fiind programate pe parcursul a trei zile, pe terenul uneia dintre echipe. De anul viitor, ea va avea loc într-o singură săptămână, în luna noiembrie, cu participarea a 18 echipe, meciurile urmând să se dispute în maximum trei seturi, şi nu în cinci ca până acum.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu